Január,22.

Írta: Iványi Ilona. Beküldve: Házi feladat

1.Olvasás-Feleltünk,majd az 55.oldalon dolgoztunk.Olvasni értelmesen,hangsúlyosan,felsorolni a szereplőket,kérdésekre válaszolni.

2.Szlovák nyelv-Megkapták a 2.részét a tankönyvnek.Az új könyv 5.oldalán dolgoztunk,a feladatoknak megfelelően.Téma:Moja rodina,6/2.Predstavte sa-ezeket tudni.

3-Matematika-100-as számkör-számfogalom.Táblánál és a kisfüzetben dolgoztunk,majd a M.F.1./3-4.feladatait csináltuk meg.

4.Angol

5.Testnevelés-Gyakorlatok bordásfalon

 

Holnap nincs osztályfőnöki óra !

január 19.

Írta: Iványi Ilona. Beküldve: Házi feladat

1.Szlovák nyelv-Ismételtünk az 53.oldaltól,új a 59.-61.oldalon lévő tananyag.A 60.old./20-megtanulni fejből.Az új betűk helyes kiejtésének gyakorlása,olvasás,fordítás.Ezekből fogunk felelni is a jövő hét folyamán.

2.Matematika-Beírtuk a felmérők eredményeit,és megbeszéltük a leggyakrabban előforduló hibákat.

3.Olvasás-A Csókai Csóka c.verset olvastuk és elemeztük.Követelmény az értelmes,hangsúlyos olvasás.

4.Zenei nevelés-Zenés,mozgásos gyak.-Bujj,bujj.....

5.Képz.nevelés-Jelmeztervek Farsangra.

Kellemes hétvégét,a bálozóknak jó szórakozást kívánok.!

január,18

Írta: Iványi Ilona. Beküldve: Házi feladat

1.Magyar nyelv-Szótagolás gyakorlása.Megkaptuk a munkafüzetet,így a másik félévben már dolgozhatunk benne.Ma elkezdtük,a 21.oldalt csináltuk meg.A szótagolás szabályait és a -j,-ly írását kérem gyakorolni,az írásbeliben is ezek voltak a leggyakoribb hibák.

2.Matematika-Megírtuk a félévi felmérőt.Ahogy figyeltem ,problémát a szerkesztés okozott.

3.Környezetismeret-Folytattuk a talajról tanultakat,a M.F.-zet 24.-25.oldalán a talaj szerkezetével foglalkoztunk,kisérlettel bővtve.Felelés kedden.

4.Szlovák nyelv-Együtt volt ismét a két csoport.Ismételtünk az 53.oldaltól,majd az 58.old-on található Zajačik a mráz c.olv.olvastuk.Fordítottuk,válaszoltunk a kérdésekre.H.F.55.-59.

január,17.

Írta: Iványi Ilona. Beküldve: Házi feladat

1.Matematika-Ismétlés,holnap írunk.

2.-5.-Szlovák nyelv-Ako sa obliekame v zime? ismételtük,az új a 57.-58.oldalon található Veľká fujavica c.olvasmány.Kérdéseket alkotni,válaszolni és persze olvasni,fordítani.Helyesen kiejteni az új betűket!!!Számok 20-ig,ako sa obliekame még a héten felelünk.

3.Olvasás-53.oldal-Hangsúlyos,értelmes olvasás.

január,16.

Írta: Iványi Ilona. Beküldve: Házi feladat

1.Matematika-Geometriát ismételtünk.

2.Magyar nyelv-megírtuk  a félévi felmérőt.

3.Szlovák nyelv-53.old.ismételtük,majd az új anyag az 55.oldalon található:Ako sa obliekame v zime?-čítať,odpovedať na otázky.Dokončiť vety:Oblečiem si......,Obujem si.....,Natiahnem si...-,Na krk si dám.....,

4.Fog./írás-Nagy és kisbetűk ismétlése nyelvtanból tanultak ism.,,másolás a tábláról.

5.Környezetismeret-Az összefoglaló írásbeli értékelése,majd a m.f,-et 26.-27.oldalán és a füzetben dolgoztunk.,Rövid vázlatot is írtunk a talajról.A köv.órán még folytatjuk,és felelnek akik 2 jegy között állnak.

Tudatjuk a kedves szülőkkel,hogy helyet foglalni a bálra,Oroszi Anitánál lehet!