2020.4.6. hétfő

Írta: Schimek Tamara. Beküldve: Házi feladat

Olvasás: Olvasd el A kacsa című olvasmányt a TK 76.oldalán! Mire emlékszel, mit tudtál meg a kacsáról?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Ha ezzel a feladattal megvagy, olvasd el A róka és a kacsák című mesét és oldd meg a 76.oldal 3.feladatát! Gyakorold a mese szép olvasásá!

Neked melyik mese tetszett jobban A róka és a kacsák vagy A róka és a farkas csikót vesz.? Ha választottál, kérd meg anyát készítsen a mese olvasásáról egy felvételt és küldjétek el nekem. Ha szeretnéd hívhattok a messengeren és ott is elolvashatod. Határidő szerda este. /aki már elküldött egy mesét, nem kötelező a másikat küldeni/

Matematika: Oldd meg a MF 45.oldalán a 4., 5. és tojásos feladatot!

Szlovák nyelv: Az elmúlt két hétben a tavaszi időjárásról, természetről virágokról és állatokról tanultatok. A feladatotok a következő: Készíts erről a tananyagról egy képet, esetleg plakátot vagy leporellót! Rajzolhatsz, nyírhatsz, ragaszthatsz képeket, rád bízom. Miután elkészültél, mutasd be a munkádat, mondd el szlovákul, mit ábrázolnak vagy jelképeznek a képek! Ezt megteheted elküldött felvétellel vagy kapcsolatba is léphetünk a technika segítségével és úgy is elmondhatod. Használjátok a prezentációk tananyagát segítségül. Mivel csütörtöktől húsvéti szünet lesz keddig, ezt a feladatot április 19-ig / jövő hét vasárnap / kérem elküldeni. Tudom anya nagyon ügyesen rajzol, de azt is, hogy te is! Tehát hajrá, ügyes vagy, alkoss jókedvvel! 

Mosolygós szép napot mindenkinek!