2020.5.11. hétfő

Írta: Schimek Tamara. Beküldve: Házi feladat

Sziasztok! Új hetet kezdünk, eddig nagyon szépen és szorgalmasan dolgoztatok. Lehet, hamarosan találkozunk, de ez még nagyon bizonytalan. A mai feladataitok:

Olvasás: Egy mesével kezdjük a hetet, melynek a címe A mókus és a farkas TK 55. oldalán találod. Oldd meg az 56. oldalon található feladatokat is! Szeretném, ha a mesét felolvasnád nekem. / Picit ugrottunk, de a soron következő olvasmányt Mondd, szereted az állatokat? már olvastuk. /

Írás: Ma gyakorolni fogjuk az eddig tanult nagy írott betűket. Az első feladat kötelező, kérem a neveket, mondatokat lemásolni és elküldeni.

1.

https://learningapps.org/display?v=p7kq5kbcc20

2.

Ez egy helyesírási gyakorlat, kicsit nehezebb, nem kell a mondatokat leírni. Ugye emlékszel? A megoldásban ezekre kell figyelned: A mondatokat nagy kezdőbetűvel írjuk. A mondat végére mondatvégi írásjelet teszünk. A személyek nevét is mindig nagy betűvel kezdjük.

https://learningapps.org/display?v=pfodp192t20

Szlovák nyelv: Új témakörrel fogunk a héten foglalkozni, amit a következő linken találsz, majd folyamatosan bővítem. Addig is ismerkedj a következő szókapcsolatokkal és mondatokkal:

https://www.sutori.com/story/zdravie-a-choroba--HgQpwgbiRBUbfXE63rMLCA2N