2020.5.20. szerda

Írta: Schimek Tamara. Beküldve: Házi feladat

Olvasás: Remélem, mindenkinek sikerült megoldani a Kertészjáték című játékleíráshoz tartozó feladatokat. Az iskolában el fogjuk játszani, már nagyon várom. Ma egy hosszabb mesét kell elolvasnotok, amit a 71. oldalon találtok. Oldjátok meg a 72. oldalon található feladatokat is. A 74. oldal feladatai szorgalmi feladatok lesznek, nem kötelezőek. / Csütörtökre nem fogok olvasás házit írni, tehát be tudjátok osztani a kötelező feladatokat is 2 napra. /

Matematika: Folytatjuk a számolást a MF 62. oldalán. Oldd meg a feladatokat / tojásossal nem kell foglalkozni /. A 3. feladat okozhat pici nehézséget, de ha tudod, hogy 1-hez 6-ot kell adni, hogy 7 legyen, akkor azt is fogod tudni, hogy 11-hez 6-ot kell adni, hogy 17 legyen. A feladatokat / mat., olvasás / kérem majd küldeni.

Szlovák nyelv: Vásároljatok zöldséget és gyümölcsöt / mennyiséget nem kérünk elsőben, a végződésre lehet figyelmeztetni a gyerekeket, de nem gond, ha nem tudják még használni: Prosím si mrkvu, slivku... / Aki szeretné, velem is gyakorolhatja a messengeren a vásárlást.

Aki esetleg szeretné a nagy betűk írását gyakorolni, egy kis szorgalmi feladat, válassz egyet! / nem kötelező /

https://learningapps.org/display?v=p9jpyt9y320

https://wordwall.net/resource/1837892/nyelvtan/nagybet%c5%b1k-%c3%adr%c3%a1sa

https://wordwall.net/hu/resource/1292940/%c3%adr%c3%a1s-gyakorl%c3%a1sa

Jó munkát, legyetek ügyesek!