2020.5.25. hétfő

Írta: Schimek Tamara. Beküldve: Házi feladat

Gyerekek már csak egy hét és találkozunk. Írom a távoktatás utolsó hétfői házi feladatát:

Matematika: Számítsátok ki a MF 65. oldalán található feladatokat önállóan, majd küldjétek el!

Szlovák nyelv: Új tananyagot kezdünk, a foglalkozásokkal fogunk megismerkedni. A TK 45. oldalán találjátok: učiteľ, lekár, kuchár, pekár, cukrár, kominár benne vannak a könyvben. Én kiegészíteném még a következőkkel: sestra /zdravotná sestra/, mäsiar, upratovačka, predavačka, policajt, stolár...  / Nem követelem meg az összes szó ismeretét, amit most nem sikerül megtanulni, majd talán jövőre. /

A foglalkozásokról itt találjátok a képeket, majd folyamatosan kiegészítem:

https://www.sutori.com/story/povolania--XFQxmD17q9LjoP47Hd3Y6wnV

Szlovák nyelvből már a héten nem fogok kérni HF, majd az iskolában elmondják a gyerekek, és a vásárlást is el fogjuk majd játszani.

Olvasás: Olvassátok el még egyszer a Nyári rajz című verset és oldjátok meg a 78. oldalon található feladatokat. Az 1. és 2. feladatot próbáljátok meg emlékezetből és a képek segítségével leírni. Kérem elküldeni a megoldott oldal képét!

Egy kis szorgalmi, ha gyorsan végeztél a mai nap feladataival / nem kötelező /. Az 5. feladatban rajzolni kell, ha nem szeretnél, írd le a mondatokat! A feladatokról ne felejts el képet küldeni.

https://view.genial.ly/5eb9d8477792c20d1661a65d/interactive-image-szovegertes-tanev-vegen?fbclid=IwAR3QkqCprXMHHDMx1HV8o99K1uJ12gPczlUo7is2ojvYGVU7LzvFtLIfkq

Szép napot!