Tudnivalók jún. 24. - 28.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Kedves Szülők! Az utolsó iskolai héten a tanítás 7.55 -től  11.30-kor végződik, kivéve pénteken, napközi egész héten lesz. A hét programjai: 

hétfőn - sportnap, megfelelő ruházat és cipő. Minden gyermek versenyezni fog az egyes állomásokon.

kedden - tankönyvcsere, aki még nem hozotta a tankönyveit, ekkor biztos hozza, kiradírozva, megragasztva. Az iskolatáskát is hozzák, mert megkapják a 3.o. tankönyveket, amiket haza kell vinni.  

szerdán - ballagás

csütörtökön - a 2018/2019-es tanév kiértékelése, jutalmak kiosztása stb., kérem a papucsokat el ne feljtsék hazavinni

pénteken -  a tanulók 9,00-re jönnek és 10,00-kor végeznek : bizonyítványosztás, hozni bizitartót

KELLEMES VAKÁCIÓT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UI: Nem rendeltünk füzetcsomagot, majd ide felteszem a listát / hányas sz. füzetből hány darab kell, meg a többit is/, kérem szeptemberig bebiztosítani a tanulóknak, köszönöm.

Kedd - jún. 11.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Kedves Szülők! Kérem a nyomtatványokat / mindenféle/ holnapig küldjék el a gyerekekkel. Az osztálykirándulás összegét aki még nem fizette ki, a héten tegye meg .  Köszönöm. Rövidített tanítás lesz holnaptól, a hazajárókért 11.30-ra lehet jönni, legyenek szívesek az értesítést aláírni az üzenőben.

Szerdán, azaz holnap - tollbamondást megírjuk

Csütörtökön magyar ny. és irodalom, ami a felmérőben lehet: betűk sorrendje, kijelentő és kérdő mondat, toldalékolás, mondat tagolása, -j vagy -ly a szavakban, főnév, melléknév és ige kikeresése mondatból vagy rövid szövegből, szövegértési feladatok

Közelgő akciók

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Papírgyűjtés - 2019. június 10., 11. és 12. hátul a tornateremnél 13.30-tól  16.30-ig

Osztálykirándulás 2019. június 18-án . Indulás 7.00-kor iskola elől, gyűlekező 6.45-kor, érkezés 19.00 körül. Utazótabletát kérem vegyék be a gyerekek akinek szükséges. Öltözet az időjárásnak megfelelően, zárt és kényelmes cipö legyen, sültös . Hátizsákba: papírzsepi, esőkabát,  innivaló leginkább víz, ásványvíz. Tízórai, gyümölcs inkább csak alma vagy banán, édesség száraz pl. piskóta,  bebe keksz, ropi, csipszet TILOS. Kérem a kedves szülőket zárjunk ki minden olyat, ami a buszban rosszullétet, hányást okozhat, mert a baj megtörténhet bárkinél. Mi tanítók már mindent megéltünk tanulóink utaztatása során, megértésüket köszönöm. Ebédet megrendeltük / válszthattunk 4 féle lehetőségből/. Költőpénzt kérjük a szülő biztosítson  gyermeke számára, fizetőszköz a forint Ft. Lehet küldeni a kirándulás összegét, ami 32 euró/ gyermek  /buszköltség,  belépődíjak, ebéd , biztosítás/.  Az útleveleket majd nekem adják oda, ha hozzák a gyermekeket reggel. 

Esztrád DVD - páran még nem hozták a pénzt, kérem péntekig küldjék,  le kell adnom az igazgatóságon péntek délelőtt, azaz jún. 7-én.

Kilépőket a jövő héten írjuk meg: Magyar ny. és i. - csütörtök, matek - péntek, tollbamondás - szerda, környezetismeretből témazárót a növényekből ,június 10-én, hétfőn írjuk meg.

hétfő - május 27.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Olvasás: Folyékonyan olvasni a Micó és A szőlősgazda meg a rigó c. olvasmányokat, szerdán szővegértést írunk a rigós olvasmányból.

Matek: Összeadás és kivonás írásban /egymás alá/ a tíz átlépésével, a MF-be dolgoztunk, leckét nem adtam 

Szlovák: TK 47.o. olvasmány + a képek segítségével elmondani hol van a kutya: Rexík je pod stromom, za búdou, v búde stb.

Kör. ism.: Növények Tk 87.o. 

GYEREKNAP - 2019. május 31-én, 9.00 órára kell jönni a placcra a konyhai bejárónál. Egyentrikót felvenni, akinek van, kint leszünk, ezért a kullancsok elleni védelemről ne feledkezzenek meg. Hátizsákba: tízórai, innivaló, kanál és tálka a gulyásnak. 12.30-kor végzünk, napközi lesz.

Fényképezkedés: 2019. június 4-én lesz: osztálykép 1 euró, portré / 3 kép/ 1,50 euró.

Esztrád DVD, holnapig még kérem jelezzenek aki szeretne, köszönöm  

Hétfő május 20.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Olvasás: Szövegértésből írtunk, marad a TK-ben a Micó c. olvasmány - hangsúlyos folyékony olvasása

Matek: Összeadás írásban 10-es átlépéssel , HF a MF 55.o./1, 5. f.

Szlovák: Ismétlés: doprav. prostriedky a farby, + olvasmány a TK 45.o.

Kör.ism.: TK  ism. a növényekről tanultak

FŐPRÓBA - május 22-én , gyülekezés a kultúrház főbejáratánál 8.50-kor, tehát a gyerekek  ide jönnek, nem az iskolába. Végzünk kb. 12.00-kor,  a hazajárókért ide kell jönni, a napközisek a napközis tanító nénivel visszagyalogolnak az napközibe.

Esztrád csütörtök : gyülekező 17.40-kor a kulth. ebédlőjében, lányoknak testszínű harisnya + balerinky szerű lábbeli, a ruhákat a lányok  az előadás előtt veszik fel. A fiúk jöhetnek a farmer térdnadrágba, van -e fehér zokni? akkor lehetne az a fiúknak. Kérem a kedves anyukákat, legyenek szívesek a fiúk fehér pólóját elküldeni nekem holnap esetleg szerdán, szeretném még díszíteni, köszönöm.

Csütörtökön a gyermekeket a fellépésük után megőrizzük, amíg befejeződik az esztrád. Jó szórakozást a kedves szülőknek!

Holnap kérem a hazajárókért 13.15-re jöjjenek, gyakoroljuk még a táncot az esztrádra, köszönöm .