Kedd - ápr. 16.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Magyar ny. : TK  46.o. A főnév szabályt megtanulni + HF a MF 31.o./7.  HOLNAP olvasás helyett magyar nyelvet tartunk, kérem hozzák a magyar ny. órára a taneszközöket a gyerekek. Holnap elmarad a torna és az angol is.

Matek: Önálló számolás volt jegyre, lecke ismétlés, írásban nincs

Szlovák: TK 30.o. Olvasmány + kérdések

Péntek ápr. 12.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Matek: Kétjegyűek  kivonása tízes átlépés nélkül: 48 - 23 =, 86 - 62 = típusú feladatok. HF a MF 42.o./2, 4 és 5.

Szlovák: Celé hodiny - Koľko je hodín? -az egész órát tudni meghatározni. TK  36.o. /3. - Feleltetem: Je ráno . Je 7 hodín. Erika vstáva. Je predpoludnie. Je 10 hodín. Erika sa učí v škole. stb. + Amit leírtunk a feladatlapra, melyik napszakban mit csinálunk .

Olvasás: TK 94. o. talán, vers: Fecskehívogató - fejből  , legkésőbb szerdára.

2019. április 17-én  a Kuttyomfitty társulat előadása délelőtt a klubban, ára 2 euró, kérem a kedves szülőket szerdán reggel legkésőbb, küldjék el a belépő árát. Köszönöm. 

Húsvéti szünet 2019. április 18-tól /csütörtök/ április 23-ig /kedd/. 24-én szerdán kezdünk.

Kedd - ápr. 9.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Matek: kétjegyű számok összeadása 10 átlépés nélkül , HF a MF 39.o./4,5

Szlovák: TK 33.o. -  časti dňa, 34.o. / denný režim Zoltána - prečítať, feladatlapon /D.t.n./ leírtuk a saját napirendünket, azt tanulgatni fokozatosan

Fogalmazás/írás: MF 68.o./3,4,5, beszélgettünk a címről TK  79. és 80.o.

Kör.ism: TK 70/4. f.  -hétfőre kell elkészíteni, április 15-re

Közlekedési pálya: 1.óra környezetismeret lesz,  9.15-kor indulunk. Kisebb hátizsák bele innivaló, papírzsebkendő. Aki rosszul szokott lenni kérem hozza a gyógyszert magával + bukósisakot is, kérem e gyermek fejére igazítani , ha nem a sajátja, kölcsön van. Az 5. óra után mehetnek haza 12.25-kor a hazajárók.

Április 11. nárciszok napja - gyűjtés a rákbetegek megsegítésére-  az 1.órán lesz. 

Péntek ápr. 5.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Matek: Geometria - a hosszúság mértékegysége a centiméter , rövídítése,  írásban is + magyarázat , vonalzó skálázása, cm leolvasása, figyelni , hogy méréskor a 0-nulla legyen az egyik végpontnál. MF 5 lap  tárgyak hosszának mérése lejegyzés nélkül, 1. és 2. feladatok , 6 lap/1,2 a távolságokat még nam hasonlítottuk össze. HF a geometria résznél 7 lap/4. f.

Szlovák: Opakovanie lesné zvieratá + olvasmányok

Olvasás: TK 90.o. Ébred a tavaszi erdő - olvasmány  szép, folyékony olvasása + az olvasott mesék hangsúlyos olvasása, a MF 41.o. megoldottuk a feladatokat. 

Magyar felmérőre átismételni: szavak betűrendje, j vagy ly pótlása, szótő és toldalék, mondatok helyesírása, kijelentő és kérdő mondat, szavak csoportosítása jelentésük  alapján.

Környezetből nem írjuk meg a felmérőt csütörtökön, majd később. 

Kellemes hétvégét!!!!!

Kedd - április 2.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Magyar: Ismétlés: A szavak jelentése - feladatot oldottunk meg + gyak. tollb. írtunk. HF ismétlés, hasonló feladatokból íratok csütörtökön, amiket a feladatlapon megoldottunk.

Matek: Kétjegyű és egyjegyű számok összeadása és kivonása 10-es átlépéssel - ism., ebből  is írunk a héten. HF a feladatlapon a kivonásos oldal feladatai

Szlovák: TK 27.o és 28.o. olvasmányok folyékony olvasása + 32.o. állatok neveit megjegyezni, ami még nem megy + tudni : Kde žije? Medveď žije v lese. ... Ryba žije vo vode. ...   Jež žije na lúke. ... stb.

Fogalmazás és írás:  HF a MF 66.o./6., 8.  és 67.o./ 1., 2., 3., 4. feladatok - szép írás. Másolást is írunk majd a közeljövőben . 

Olvasás: Szerdán, holnap, összefoglalót írunk a mesékből, amiket olvastunk: címek, szereplők, szereplők tulajdonságai, mesekezdő és mesezáró mondatok, közmondások, szólások a meséhekhez kapcsoltan.

A jövő héten megírjuk a 3/4évi felmérőket: kedden - magyar ny.  ,  szerdán - matek, csütörtökön - környezetism. 1. órán, utána közlekedési pálya