április 7. kedd

Írta: Csizmadia Edina. Beküldve: Házi feladat

Sziasztok!

Mai lecke a következő:

Matek: 31/1, 2a), 3,4,5 –kérlek benneteket, hogy egyedül oldjátok meg a feladatokat. Csak a szöveges példában kérjetek segítséget, de csak fordítani szabad. Nem jegyet kaptok csak pontszámot fogok küldeni amit elértetek. Szülőknek nem kell leellenőrizni. 

Szlovák: 30o. Zajačik a veveričky – olvasd el 3x a mesét, anyukád segítségével fordítsátok le a mesét. Beszéljétek meg miről szól a történet. Szóban válaszoljatok a kérdésekre. Ismétlésképp lehet gyakorolni a napszakokat. Mit csinálsz az egyes napszakokban.

Magyar nyelv: új témakört kezdünk, Csoportosítsuk a szavakat (ezt írjátok fel címnek a füzetbe)

Tankönyv 41o. /1.a,b,c,d, e. Szóban válaszoljatok  a kérdésekre a képek alapján.

2. feladatot egy kicsit átmásítjuk. Ezt írjátok a füzetbe!

A)Nézz körül a szobádban. Sorolj fel 3 tárgyat, ami a szobádban található!

B)Írd le családtagjaid nevét! Figyelj a helyesírásra!

Figyeld meg mit írtál az A és B feladatban. Az A feladatban tárgyakat soroltál fel a B feladatban személyeket.

3. a)b, írj 3-3 példát mit csinálsz délelőtt és délután az iskolában. Ezekkel a szavakkal cselekvést fejeztünk ki. Valamit csinálunk.

4.feladatban figyeljétek meg a felsorolást. Segítenek a képek is. Minden sorhoz írj te is egy példát, mely a (.Milyen lehet? ) kérdésre válaszol. Elég csak azt az egy példát a füzetbe írni. Írhatjátok a szavakat egymás mellé is.  Ezekkel a szavakkal tulajdonságot fejeztünk ki (milyen a színe, kedve, kicsi vagy nagy, alakja, természete)

5.feladatban olvassátok el a szöveget és a feketén kiemelt szavakat csoportosítsátok a jelentésük alapján!

A szavakat jelentésük alapján különféle csoportokba tudjuk sorolni. Figyeljétek meg a csoportosításkor, milyen írásjelet alkalmazunk. A  mondatot nagy betűvel kezdjük és kettőspontot teszünkk utána. Ezután kezdjük felsorolni a szavakat, amiket kisbetűvel írunk és a szavak közé vesszőt teszünk. Mikor a felsorolást befejezitek, akkor a végére pontot teszünk. - ez csak magyarázat, nem kell a füzetbe másolni.Csak a feladatot írjátok le.

Élőlényt vagy élettelen tárgyat nevez meg:

Cselekvést fejez ki:

Tulajdonságot, milyenséget jelent:

Jelöljétek ti is  a mondat elején lévő nagybetűt, kettőspontot és a szavak között a vesszőket zölddel!!

Jó munkát!