május 26. kedd

Írta: Csizmadia Edina. Beküldve: Házi feladat

Sziasztok!

Küldöm a keddi leckét.

Matek feladatlapott küldtem megint. Ha nem tudod kinyomtatni elég csak a füzetbe a feladat számot és a betűt melléírni.

 

Környezet

A méhek közössége

A méhek közösségben élnek,melyet méhcsaládnak nevezünk. A méhcsaládot az anya(királynő), a dolgozók és a herék alkotják.

A méhek rajban élnek,melyek fák odvában, üregekben találhatók. Az emberek kaptárban tartják a méheket.

A méheket főként a méz miatt tartjuk, de a méhpempő, a méhviasz és a propoliszt is jó hatással van az egészségre.

Ezt lehet tanulni. A többi feladatot majd jövő héten fogjuk közösen oldani a suliban.

 

Olvasás

110.oldalon A szőlősgazdameg a rigó – szépen olvasni

 

FONTOS!!!!

A jövő héttel kapcsolatban. A gyerekek 7.30- 8.00ig érkeznek a suliba. Mi az oldalsó bejáratot fogjuk használni, ami a főbejárattól balra van. Ahol a bicikli állványok vannak ott a szlovák iskola tanuló fognak bejárni. A hazajárókért is ott kell majd várakozni.

A holnapi nap folyamán mindenkinek eljuttatok egy nyomtatványt, amit majd hétfőn, ha jönnek a gyerekek akkor azt magukkal kell hozni. Minden gyereknek reggel, ahogy érkeznek a suliba a takarító nénik mérni fogják a lázukat és fertőtleníteni a kezüket. Minden gyereknek maszkban kell jönnie és kell lenni egy pót maszknak is a táskában. A maszkot csak az osztályban vethetik le. Ha elhagyják az osztályt akkor fel kell venniük. Négy óránk lesz megtartva. Az órarendet majd küldöm. 11.30ig tart a negyedik óránk, de az ebédesekkel csak 12.15kor megyünk ebédelni. Minden osztálynak megvan a pontos idő,hogy mikor mehetnek. Tehát azok akik nem mennek napközibe,de ebédre igen,addig ök is a napközisekkel lesznek. Én is velük leszek míg meg nem szokják ezt a helyzetet. Aki nem ebédes és nem napközis azokért 11.45re lehet jönni. Akik ebédesek és nem napközisek,értük 12.30ra.

Megértéseteket  előre is köszönöm. Remélem zökkenőmentesen végig tudjuk vinni ezt az egy hónapot.