4.16.,kedd

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Május 6-án színházba megyünk, Komáromba. A Soproni Petőfi Színház előadásában megtekintjük A pokoli puncspancs c.zenés mesejátékot. Az előadás és a busz ára 8,50 euró.

Az ellenőrzőket összeszedtem, beírom a háromnegyedévi jegyeket. Holnap megkapják. Mostantól az utolsó negyedévre, vagyis az év végi jegyekre hajtunk. Hajrá!

A szünetre nem adtam leckét, de azért olvasni meg gyakorolni szabad. 

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!smiley

4. 4., csütörtök

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

A héten mindenből ismételünk, gyakorolunk. Jövő héten megírjuk a háromnegyedévi felmérőket.

hétfő: matematika - szorzás, osztás, zárójeles feladatok, kerekítés tízesekre, összeadás kivonás 1000-ig (ellenőrő feladatok 13. példa szerint), szöveges feladatok, négyzet szerkesztése négyzethálóra, a csúcsok jelölése.

kedd: természetismeret - a gerincesek és gerinctelenek csoportjai, azok jellemzői.

szerda: honismeret - műemlékek, természeti képződmények, tavasz, tavaszi ünnepek, néphagyomány ( a tankönyvben és a füzetben)

csütörtök:  magyar: a mondatfajták felismerése, a főnév, az ige felismerése, igeragozás (még vesszük).

A Kuttyomfitty előadására /áprili 17./ lehet hozni a 2 eurót!

3. 26.,kedd

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Holnap küldöm a tanulókkal a Bethlen Gábor alapítvány nyomtatványát. Kérem mielőbb kitölteni és legkésőbb hétfőn visszaküldeni! Csak a hibátlanul kitöltött nyomtatványt fogadják el. Amit ceruzával kihúztam, azt nekünk  nem kell. A születési helyet csak szlovákul. A törvényes képviselő is a hivatalosan használt módon írja a vezeték- és utónevét, ahogy a személyazonosságiban van. Ha az anya vezetéknevét -ová-val írja, akkor úgy. A lánykori nevét szintén teljesen kiírja - családi és utónév. Kérem az adatlaphoz csatolni a személyazonossági igazolvány, ill. a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát. De ezt már mindenki jól tudja, hiszen minden évben kitöltik. 

Azok a tanulók, akik csúnyán és hibásan írnak, másoljanak többet. Ezzel a problémával foglalkozni kell. 

Gyakorolni az órát!  

Csütörtökön nyelvtanból összefoglalót írnak a főnévből.

Természetismeretből átvettük a gerinceseket. Még adok segítséget az összefoglaláshoz. A kijavított fogalmazásokat tanulják! Jövő héten írjuk meg jegyre, mert csütörtökön nem leszek ott.

3. 25., hétfő

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Olvasás: Tavasz a kertben és Az erdő ébredése c. olvasmányok folyékony olvasása. A jövő órán a szöveggel dolgozunk. A meséből lehet javítani.

Matematika: Kérem gyakorolni az órát! Vegyenek gyakorlóórát, amit tekergethet, hogy jobban meg tudja figyelni a mutatók változását! A negyed, fél, háromnegyed fogalmakat geometrián is használjuk. Otthon biztosan van óra. Többször meghatározni, hány óra van! Szlovákból  és angolból is tananyag. NEM LEHET MEGÚSZNI! Jövő héten megint írunk.

Szlovák: Zvieratá a mláďatá a heti téma. 

A csúnyán és hibásan író tanulóknak mondtam, hogy hetente másoljanak és mutassák be, hogy szebben és pontosabban is tudnak írni.