Hétfő, szlovák

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Szlovák: Učebnica, str.34. Prekvapenie pre mamičku Prečítajte článok! Odpovedajte na otázky! 34/1. Odpovede a,b,c,d podľa textu /a szövegből/ napíšte do zošita! Otázka e - nakreslite kyticu mamičke! Aké kvety by ste darovali vy mamičke? Napíš, akej farby sú tvoje kvety? Napr.: tulipán je ružový, ruža je červená...alebo keď je ich viac - narcisy sú žlté...Prácu odfoťte a pošlite mi! 

Hétfő - március 30.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Sziasztok! Megint egy újabb hét tanulás az éteren keresztül. Jó lenne már a suliban!

 A mai tananyag:  

Olvasás: Olvasd el figyelmesen a TK 92-93. oldalán a szöveget. Majd a gmail címedre küldött kérdőívet töltsd ki. Küld vissza a küldés gombra kattintva. Köszi! Figyeld meg a képeken a vakondot és a vakondvárat is:

 

Matek: Négyjegyű számok

 A négyjegyű számok 4 számjegyből állnak pl: 1234 - ezerkettőszázharmincnégy. A százasok elé mondjuk és írjuk az ezresek értékét. 

                           EZRESEK      SZÁZASOK        TÍZESEK        EGYESEK

                           2 345

                                                                     kétezer háromszáznegyvenőt

Ha tudod, nézd meg a Google Classroomon a prezentációt. Remélem segít kicsit. Dolgozz a MF-be! 34.o./1. Válogasd szét a számokat: kétjegyű /dvojciferné/, háromjegyű /trojciferné/ és négyjegyű /štvorciferné/. 34./ 2. Pótold a nullákat a minta szerint! 34./4. Számold össze az ezresekt írd le az összeget. 35.o./2. Írd le a számokat T-ezresek száma, S-százasok száma, D- tízesek száma, J- egyesek száma. 35.o./5. Pótold a hiányzó ezreseket a nyilak irányába.

 

 

Péntek - március 27.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Helló! Bízom benne, hogy jól vagytok, azok is akiről alig tudok valamit. Végre péntek, jöhet egy kis lazítás a hétvégén. De ma még kicsit tanuljál.

Matek: Remélem a 100-ra való kerekítést megértettétek. Most a geometria részben fogtok dolgozni MF hátul 6.o./1 Töltsd ki a táblázatot. Mérd le a megadott szakaszokat miliméterben. Írd be a táblázat 2. sorába, oda hogy meranie = mérés az adott szakasz hosszát mm-ben. 6.o./3a A négyzethálóba írd ki a neved kezdőbetűit a minta alapján, írd be hány négyzetet színeztél ki összesen.6.o./4 Kösd össze a pontokat. Így minden alakzat valahány egyenlő részreosztódott. Hány részre? Írd be a színes keretbe. Aki tud kapcsolódni a Classroomon talál játékos feladatokat.

Szlovák: Ismételd át a tavaszról tanultakat. Hétfőn Gita tanító nénivel már. 

Olvasás: A TK 91.oldalán A megmentett madárfióka c.olvasmány. Olvasd el figyelmesen! Meséld el anyukádnak, miről olvastál, miért tetszett az olvasmány. Szóban  92.o./1. feladat. MF 43.o./1. fent.Figyeld meg a képeket a sárszalonkáról: Milyen érdekes a csőre, milyenek a tojásai, mekkora az emberhez képest.

 

 

Tudnivalók

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Kedves Gyerekek! A Gita tanító néni a szlovákot átveszi, mindkét csoportnak ő fogja tovább tanítani itt a Classroomon. Már fel is rakta az első feladatokt, nézzétek meg, dolgozzatok ügyesen! Jó munkát! Megkért, hogy közöljem a tel.számát is : 0907502604
A honismeretet Erika tanító néni adja le jővő héttől. Ismételjétek át a tavaszról tanultakat!
Az ő tel. száma: 0908420504

Csütörtök - március 26.

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Házi feladat

Magyar ny.: Igék felosztása - olvasd el figyelmesen:

Mikor cselekvő az ige, mikor történést kifejező vagy létezést kifejező? 

Cselekvést kifejező igét használok, ha valamit csinálok, cselekszem pl.:  írok, eszem, futunk, kapál stb. A cselekvés függ az akaratunktól.   

Történést kifejező igét használok, ha valami történt akaratomtól független, nem tudom befolyásolni pl.: eltörik, mállik, fejlődik, ég,  és az időjárással kapcsolatos történések is: zuhog, hull, villámlik, mennydörög stb.  

Létezést kifejező igék: van, volt, lesz, lett, nincs - és a toldalékos alakjaik: voltam, lesznek, vagyunk stb. A Google classroomba teszek fel egy rövid videót magyarázattal + gyakorló, játékos feladatokat ott gyakorolhatsz. HF a MF 48/2a és b.

Matek: Kerekítés 100-ra gyakorlás. Remélem sikerült megértenetek a tananyagot, a beadványok azt igazolják. Dolgozz a füzetbe: Másold le a számokat két oszlopba, majd kerekítsd százasokra. /Tedd ki a kerekítés jelét. /

99,   151,  803,  510,   956,   745,   689,    436,   390,  272

Unaloműzésre és gyakorlásra feladatok a Goggle Classroom-on

Szlovák: A TK 33.oldalán az 5.f. Olvasd el a színes keretekben lévő szövegeket akár többször is.Rendeld a szöveghez  a megfelelő képet a 32. oldalról szóban. Remélem érteni fogjátok a szövegeket. Nehézség esetén kérd meg anyut/aput, hogy segítsen.