6.26.

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

A nagy melegre való tekintettel csütörtökön reggel 8-tól lesz a tanévzáró. Pénteken a bionyítványosztás is 8-kor kezdōdik.
Csūtōrtōkōn fél 12-ig, pénteken 9-ig leszünk. Napközi lesz. Péntekre kijelentettem azokat, akik jelezték, hogy nem ebédelnek.

6. 24.

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Holnap tankönyvcsere. Az összes tankönyvet kiradírozva,ha szükséges megragasztva hozni. Aki beteg, az is juttassa el a könyveket! Füzeteket már nem kell hozni, csak tolltartót. Hozzanak + táskát a rajzlapoknak, rajzeszközöknek. A heti menetrendet mindenkinek odaadtam.

Kemény időszakon vagyunk túl. Mindenkit nagy dicséret illet,mert tudásának megfelelően teljesített. Ma is becsületesen helytálltak a sportversenyeken. A héten már lazítunk, megérdemlik smiley.

6.11.

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Holnaptól a nagy melegre való tekintettel a rendelet visszavonásáig rövidített tanítás lesz, vagyis 4 tanítási óra. A felmérőket természetesen megírjuk. Napközi lesz.

Ma és holnap még tart a papírgyűjtés, lehet hozni.

6.10.

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Kérem aláírni a veszprémi kirándulásra a szülői beleegyezést és visszaküldeni! Köszönöm

Mivel ebédet is kapnak, nem kell sok zsebpénz, de forint legyen! 

A héten minden év végi felmérőt megírunk. Holnap a nyelvtant /ma még  tudtunk ismételni/ és a természetismeretet.

Szerdán szövegértés és honismeret, csütörtökön geometria /kockaépítmények tervrajza, kódolása - ma gyakoroltuk, értették, négy,zet és háromszög kicsinyítése, nagyítása négyzetrácsos lapon, szakaszok szerkesztése milliméteres pontossággal, hossszmértékek összeadása, ha a mértékegység nem egyforma. Átalakítani, pl.: 3cm+25mm= 30mm+25mm=55mm. Akinek sok hibája volt a mértékegységek átváltásában ill a kerekítésben kérem gyakorolni, mert javíthatnak.

Pénteken szlovák és angol. A szlovákot is minden nap gyakoroljuk, ismételünk.

PAPÍRGYŰJTÉS! Tessék hozni a papírt! Én is viszek az osztályomnak.

6. 6.

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Házi feladat

Készülünk az írásbelikre.Beosztom, hogy ha lehet, naponta csak egyet. Kivétel az angol, az a tanító néniktől függ. Holnap, amint már jeleztem, matematikából írjuk meg az év végi felmérőt. A gyerekek tudják.

Holnap írjuk a fogalmazást. Téma a leírás. Akik hozták a piszkozatot, azokét kijavítottam, megbeszéltük a hiányosságokat. Többnyire kevés a külső tulajdonság. Kb. 13 mondat legyen!

Pénteken tollbamondást írunk, holnap gyakoroljuk a j-ly-os szavakat, ill. ismételjük a nyelvtant. Adok gyakorló feladatokat. Mindenkinek odaadom amit természetismeretből és honismeretből át kell ismételni. Az órán átvettük a témaköröket.

Hétfőn szövegértés, kedden természetismeret, szerdán honismeret, csütörtökön nyelvtan. Az idén szlovákból is kell felmérőt írni. Jövő héten fogunk ismételni, gyakorolni.

Kérek mindenkit, készüljön fel alaposan! Ha az írásbeli mégsem sikerülne az elvárás szerint, lesz még idő szóban javítani.

Mindenkinek szorítok! smileyHAJRÁ!  Kérem az olvasónaplókat! Az is lendít a jegyen. A szorgalmasok leadták.

További cikkeink...