Osztálykirándulás

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Hírek

Csodálatos napot töltöttünk 2019. június 18-án a veszprémi állatkertben. Megfigyelhettük  az állatvilág néhány csodás, hatalmas vagy éppen apró példányát. Érdekes előadáson vettünk részt a majomtanodában, ahol az állatkert már nem élő állatainak szőrméjét,  csontvázát, kitömött változatát láttuk, érintettük meg. Barangolásunk során jóízűt ebédeltünk, majd megtekintettük a DÍNÓKKAL teli parkot,  apró emlékket vasároltunk. Állatkerti sétánk végeztével kipróbáltuk a hatalmas játszótér izgalmas mászókáit, csúzdáit, hintáit. Remélem mindenki jól érezte magát: 

 

Tolerancia 2. osztály

Írta: Komlósi Gita. Beküldve: Hírek

Tolerancia

Március 5-én a 2. osztály tanulói élményóra keretén belül ismerkedtek a tolerancia szó jelentésével. A mese és a játékos feladatok segítségével megértették, mit jelent toleránsnak, együttérzőnek, segítőkésznek lenni egymással szemben.

 

Építsünk hóembert!

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Hírek

Építsünk hóembert! osztályakciónakat a hóemberek világnpja ihlette. A nagy hóáradtnak köszönhetően kivitelezhettük ötletünket. Mind a lányok, mind a fiúk megépítették fantasztikus hóemberüket. Igaz kicsit másképpen, nem a megszokott golyók görgetésével, merthogy nem tapadt meg a hó. Eleven, tettrekész építészeink igy is  elkészítették a hócsodákat. Majd hócsatával folytattuk, ahol mindannyian nagyon havasak, aztán nagyon vizesek lettünk.  Kellemesen elfárdtunk.

Így lettek egyre nagyobbak ... és nagyobbak ... míg végül elkészültek:

  

Mézeskalács délután

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Hírek

Közeleg az év talán legszebb ünnepe. Nemcsak a tanórákon, de az osztályfőnöki órán is ráhangolódunk a  karácsonyra. Beszélgetünk hagyományainkról, családi szokásainkról, a karácsonyi készülődésről. Mai osztályakciónkon mézeskalácsot sütöttünk és díszítettünk mindenki örömére. Ügyes kiskukták  lepték el az új konyhát, sodortak, formákkal szúrtak ki, gyúrtak, sütöttek fáradhatatlanul. Kemény munkájuk gyümölcsét pedig jóízűen elfogyasztották. 

 

 

Ezúton is kívánunk a kedves szülkőknek, családtagoknak és mindenkinek: 

                                                                                             BOLDOG, BÉKÉS  KARÁCSONYI  ŰNNEPEKET!!!  

 

Túra a komphoz

Írta: Deák Denisza. Beküldve: Hírek

Szeptember 27-én tartják a turisztika világnapját. Osztályunk ehhez kapcsolódóan választotta szeptemberi akcióját: Túra a komphoz. Szeptember 18-án nekigyűrkőztünk a hosszú távnak. A meleg őszi nap tette még kellemesebbé túránkat. Másodikosaink nyafogás, jajgatás nélkül gyalogolták le az útvonalat. Nagyon büszke vagyok rájuk. Megfigyeltük az őszi tájban bekövetkezett változásokat, diót szedtünk, lepkéket, pókokat, bogarakat lestünk, halakat kutattunk a Vág folyó sekély részén, hernyót fogtunk. Sajnos a komp nem működött, de igy is nagyon vidám és élménydús délutánt töltöttünk együtt.