Sulihírek

II. Alkot - LAK tábor (beszámoló)

Írta: Keresztesi Ildikó on .

II. Alkot – LAK

2018. 7. 2 – 6.

Betekintés Mátyás király udvarába

Július másodikán elkezdődött a tábor első napja. A gyülekező után következett a bemelegítés a nagylányokkal, majd elosztottuk a csapatokat.  A csapatvezetők segítségével megszülettek a seregnevek, címert és zászlót alkottunk, kikiáltószöveget írtunk, majd elkészítettük a lovagi paripát és a szütyőt, amibe az aranyrögöket gyűjtöttük egész héten. A szütyőket biztonságos helyre zártuk, mégpedig a kincsesládába. Minden csapat bemutatta az alkotásait, majd következett a kiértékelés. Ebéd után jött a lovagi torna, majd a nap végi eredményhirdetés és a zárótánc.

Csapatneveink:

Rablósereg

Lila lovasmacik serege

A szabadság lovagjai

Szürke galambok

Csodaszarvasok serege

A második napon is a lányok kezdték meg a napot a bemelegítéssel. A nap folyamán sodronyinget készítettünk, majd Zsolti udvaribolond vezetésével táncot tanultunk. Mátyás király főcímdalának megtanulása sem okozott gondot senkinek. Anda Lantos Dávid gitárkiséretében és Király- (Erika tanító) –lány tánctanításában elsajátítottuk a királyi koreográfiát. Mátyás mese+kvíz következett. Ebéd után Zsolti udvaribohóc zenés műsorral szórakoztatta az udvar népét, ahol többek között azt is megtudtuk, hogy RIN-TIN-TIN.....gyere Ne-e-e :-), bulis szórakozás volt kicsinek és nagynak. A napot a táncbemutatókkal zártuk és természetesen nem maradt ki az elmaradhatatlan cinege se.

A harmadik nap a kézművesség és a dramatizáció jegyében telt. A reggeli bemelegítés után nekifogtunk a kard és a harci sisak készítésének a fiúkkal, gyöngyöt fűztünk és kincses ládikót készítettünk a lányokkal. Ebéd után Mályás király meséit dramatizáltuk. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. Csodás mesék születtek. Természetesen a cinege ismét rászálott a nádfedeles házunkra, de szerencsére nem szakadt le a teteje :-).

Az utolsó napot a szokásos bemelegítővel kezdtük. A délelőtt folyamán erszényt készítettünk, amibe a kincseket gyűjtöttük. Mátyás udvarába látogatott a hintó a csodaparipákkal, majd sétakocsikázásra vitt bennünket. A légvárban kedvünkre ugráltunk és csúszdáztunk. A gladiátorok várában harcoltunk. A lovagi tornán pontokat gyűjtöttünk, mert ma eldőlt, melyik csapat nyeri meg az egész hetes versengést. A Kuttyomfitty Társulat a ,,Három az igazság,, című műsorával szórakoztatott kicsit és nagyot egyaránt. Ebéd után levelet írtunk, melyet igazi viaszpecséttel láttunk el. A csapatvezetők leveleit elástuk az udvaron, majd két év múlva kiássuk és elolvassuk, milyen titkokat rejt. Mátyás király fotófalánál fényképezkedtünk. Nagyon szépen köszönjük az egész heti kényeztetést és támogatást mindenkinek. Isteni süteményeket, pogácsát, rétest, lepényt, hagymás zsíroskenyeret és palacsintát kaptunk. Egész héten elláttak bennünket üdítővel, édességekkel, nem beszélve a tárgyi ajándékokról, mellyel nagy örömet szereztek a gyerekeknek. Köszönjük a tanító néniknek a szervezést, felkészülést

és a felügyeletet egész héten.

Köszönjük a támogatást a Bethlen Gábor Alapnak, Farkasd község önkormányzatának, valamint az iskolánk mellett működő Szülői Munkaközösségnek

és minden magánszemélynek.

Reméljük, mindenki jól érezte magát! Kellemes nyarat kívánunk!

(További fotók az iskola FACEBOOK oldalán)