Sulihírek

Értesítés! 2021. február 5.

Írta: Keresztesi Ildikó on .

Deáki, Pered, Zsigárd, Vágfarkasd és Negyed községek polgármesterei, mint a területi illetékességükbe tartozó óvodák és általános iskolák fenntartói, 2021. február 5-én tartott közös értekezletükön úgy határoztak, hogy a megnevezett önkormányzatok óvodái és általános iskolái 2021. február 8-tól legkevesebb egy hétig továbbra is ZÁRVA TARTANAK.

Az iskolák és óvodák fenntartóinak döntését az egyes településeken és az egész Vágsellyei járásban tapasztalható rendkívül kedvezőtlen járványügyi helyzet indokolja, ugyanis a Vágsellyei járás a IV. veszélyességi szintű besorolást kapta (fekete körzet).

A Szociális Biztosító, a Vágsellyei Járási Hivatal válságkezelési osztályának, valamint a Nyitrai Járási Hivatal válságstábjának nyilatkozatai alapján a járványügyi helyzet felmérése után az iskolák és óvodák bezárásáról szóló döntés teljes mértékben a fenntartók, tehát a községek hatáskörébe  tartozik. Mivel a szülők az iskolák és óvodák zárva tartása miatt továbbra sem helyezhetik el gyermekeiket az óvodákban és az iskolákban, a szülők továbbra is igényelhetik a Szociális Biztosítótól a járványügyi gondozási pótlékot.

Deáki, Pered, Zsigárd, Vágfarkasd és Negyed községek polgármesterei a jövő hét folyamán újraértékelik a következő átfogó tesztelés eredményeit, valamint a Nyitrai Közegészségügyi Hivatal járványügyi ajánlásait, ezt követően pedig újratárgyalják az oktatási intézményeikről szóló jelenlegi határozatukat úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosítani tudják a gyerekek, diákok, szülők és rokonok egészségvédelmét a Covid-19 megbetegedéstől.

A farkasdi óvoda az első vonalban dolgozók gyermekeik számára február 8-ától továbbra is, azaz változatlanul müködni fog!!!

A megnevezett települések képviselői ezen kiszámíthatatlan betegségében szenvedő lakosoknak szövődménymentes, korai felépülést kívánnak, a vágsellyei járás többi lakosának pedig sok erőt, kitartást, türelmet és főleg jó egészséget kívánnak ebben a nehéz helyzetben!